Μενου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ στην ΕΥΡΩΠΗ

Καλωσήρθατε στο Θεσσαλονίκη
C-MobILE Hub!

C-MobILE

Το έργο C-MobILE (Accelerating C-ITS Mobility Innovation and depLoyment in Europe) υλοποιεί υπηρεσίες Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΣΕΣΜ) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αστικής κινητικότητας στην Ευρώπη. Στόχος του έργου είναι να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στην ανάπτυξη ΣΕΣΜ και να προβάλει τα οφέλη των υπηρεσιών σε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Στο έργο συμμετέχει η πόλη της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις (Βαρκελώνη, Βίγκο, Κοπεγχάγη, Μπιλμπάο, Μπορντώ, Νιουκάστλ, Νόρθ Μπράμπαντ / Αϊντχόφεν). Όλες οι πόλεις είναι εξοπλισμένες με ΣΕΣΜ και έχουν αποτελέσει στο παρελθόν πιλότους για την υλοποίηση υπηρεσιών βιώσιμης κινητικότητας. Οι υπηρεσίες ΣΕΣΜ του έργου είναι διαθέσιμες και στις 8 πόλεις, μέσα από ένα διαλειτουργικό περιβάλλον χωρίς καμια επιβάρυνση προς τους χρήστες.
Το έργο περιλαμβάνει τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και τελικών χρηστών με στόχο την εδραίωση εποικοδομητικών συνεργασιών. Επίσης προβλέπει την υλοποίηση μελετών κόστους-οφέλους και την ανάπτυξη συνεργατικών επιχειρηματικών μοντέλων που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των υπηρεσιών ΣΕΣΜ.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕΣΜ

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας

Οι υπηρεσίες ΣΕΣΜ του έργου C-MobILE δίνουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των οχημάτων με γειτονικά οχήματα, με την υποδομή, και με φορητές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα. Οι υπηρεσίες ΣΕΣΜ ανοίγουν το δρόμο προς την αυτοματοποίηση των μεταφορών και η χρήση τους εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη όπως βελτίωση οδικής ασφάλειας, μείωση κυκλοφοριακής συμφόρησης, μείωση κατανάλωσης καυσίμων και μείωση εκπομπών ρύπων. Η στιγμή να αναβαθμίσουμε την οδήγηση στην πόλη μας και να δημιουργήσουμε ένα συνδεδεμένο και διαδραστικό περιβάλλον είναι τώρα. Η Θεσσαλονίκη γίνεται κομμάτι του μέλλοντος της οδήγησης και εμείς φροντίζουμε να είστε εκεί. Θέλουμε τη συμμετοχή σας!

Το μελλον της οδηγησης ειναι εδω

IVS

Με την υπηρεσία In-Vehicle Signage (IVS) μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή ενημέρωση για τη σήμανση του οδικού δικτύου καθώς και άλλες δυναμικές ενημερώσεις, όπως ενδείξεις από πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας βοηθά να εντείνετε την προσοχή σας καθώς οδηγείτε και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα οδηγικών παραβάσεων.

GLOSA

Με την υπηρεσία Green Light Optimal Speed Advisory (GLOSA) μπορείτε να λαμβάνετε ενημέρωση σχετικά με το αν βρίσκεστε εντός του «πράσινου κύματος» (green wave) καθώς πλησιάζετε φωτεινούς σηματοδότες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας βοηθά να αποφύγετε άσκοπες επιβραδύνσεις / επιταχύνσεις στους φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να απολαμβάνετε μια άνετη οδηγική εμπειρία, εξασφαλίζοντας παράλληλα μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και μειωμενές εκπομπές ρύπων.

RHW

Με την υπηρεσία Road Hazard Warning (RHW) μπορείτε να λαμβάνετε έγκαιρη ενημέρωση για έκτακτα οδικά συμβάντα (π.χ. ατυχήματα), για τις συνθήκες της οδικής κυκλοφορίας (π.χ. μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος), και για επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο (π.χ. σημαντικές φθορές και βλάβες). Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας προετοιμάζει αποτελεσματικά έτσι ώστε να αποφύγετε πιθανούς κίνδυνους στην πορεία σας.

RWW

Με την υπηρεσία Road Works Warning (RWW) μπορείτε να λαμβάνετε έγκαιρη ενημέρωση για προγραμματισμένες ενέργειες στο οδικό δίκτυο όπως εργασίες λόγω έργων ή αλλαγές στην κυκλοφορία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας βοηθά να διασχίσετε με ασφάλεια ανάλογες περιοχές και συμβάλλει στη μη εμπλοκή σας σε κάποιο πιθανό ατύχημα.

Accelerating the Future of Road Transport

Γνωρίστε τα Projects μας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) αποτελεί έναν πρωτοπόρο, διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο φορέα έρευνας στην Ελλάδα. Από την ίδρυση του (το 2000) έως σήμερα προσφέρει βασική κι εφαρμοσμένη έρευνα, αλλά και υψηλού επιπέδου τεχνικές υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών.
Αντικείμενα ειδικής έρευνας αποτελούν η ανάπτυξη εφαρμογών ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS) και συνεργατικών ευφυών συστημάτων μεταφορών (C-ITS) (π.χ. συνεργατικά συστήματα υποδομής – οχήματος), καθώς και οι «διεπαφές» τους για την «ολοκλήρωση» (integration) με άλλα συστήματα και εφαρμογές, συνεισφέροντας στη βελτιστοποίηση των συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφοριακής ροής και των υποδομών των δικτύων μεταφορών στις χερσαίες μεταφορές.

Capital

Γνωρίστε τα ΕΣΜ και τα ΣΕΣΜ με ευκολία. Λεπτομέρειες

Εθνικό Σημείο Πρόσβασης

Εναρμονίζοντας την ανταλλαγή δεδομένων. Λεπτομέρειες

Εφαρμογη C-MobILE

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επικοινωνήστε απευθείας με την ομάδα C-MobILE συμπληρώνοντας απλά την παρακάτω φόρμα.

Στειλτε μας μηνυμα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

6ο χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
57001 GR

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

cmobilehelpdesk@certh.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Τηλ: +30 2310498453
Φαξ: +30 2310498269